Vidovdanska proslava u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Rumi

Vidovdanska proslava u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Rumi

Srednja poljoprivredna prehrambena škola „Stevan Petrović – Brile“ iz Rume, prošle nedelje je, po višegodišnjoj tradiciji, organizovala Vidovdansku proslavu – Dan polja. Na njoj su posetioci mogli da vide rezultate koje su učenici škole zajedno sa profesorima i ostalim zaposlenim osobljem u toku protekle školske godine postigli na školskom imanju.

Mladi u poljoprivredi - Srednja poljoprivredna škola Ruma

Više od 100 posetilaca manifestacije videli su kako se u Poljoprivrednoj školi u Rumi gaje razne kulture na oko 100 hektara zemlje, voćnjake, vinograde i plastenike, ali i moderne opremljene kabinete, pekaru i mesaru.

Ipak, ono što je privuklo najveću pažnju gostiju jesu dva nova savremena objekta za stoku, ovčarski i govedarski. U njima će biti smeštena stoka koja je potrebna za stručnu praksu učenika na predmetima iz oblasti stočarstva i veterine. U narednih nekoliko meseci trebalo bi da se završi i sličan objekat za odgoj prasića.

Srednja poljoprivredna škola u Rumi ove godine proslavlja svoj 50. rođendan. Nedavno, iz njenih klupa izašlo je 70 maturanata, ali će na jesen u njih sesti još 90 novih prvaka. Njih 30 školovaće se za veterinarske tehničare, 30 za poljoprivredne tehničare, 15 za mesare, a 15 za pekare.

Izvor vesti: Agromedia

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti