Mladi poljoprivrednici, sada možete da konkurište za podsticaje!

Mladi poljoprivrednici, sada možete da konkurište za podsticaje!

Konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima konačno je raspisan! Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine utvrdilo je rok za podnošenje prijava od 8. maja do 8. juna 2017. godine.
 

Raspisan konkurs za mlade poljoprivrednike - © Pixabay 

Prijave se podnose za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2017. godini, a raspisan je na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju i Pravilnika. 

Svi zainteresovani mladi ljudi će moći da konkurišu za sledeće programe:

  1. program za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda za tržište na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;
  2. program za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;
  3. program za podršku investicijama za razvoj i unapređenje prerade mleka na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika;
  4. program za podršku investicijama za razvoj i unapređenje prerade povrća i voća na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Najviši ukupni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.200.000 dinara.

Podsticaji su namenjeni za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda za tržište, razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje, prerade mleka i razvoj i unapređenje prerade povrća i voća na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom dostupne su na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Ceo konkurs možete preuzeti OVDEKomentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica