VRANJE – Raspisan javni poziv za DODELU podsticajnih sredstva

VRANJE – Raspisan javni poziv za DODELU podsticajnih sredstva

Grad Vranje raspisao je javne pozive za dodelu podsticajnih sredstva registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima u oblasti poljoprivrede sa područja grada Vranja u 2022. godini. Budžetom grada za ove namene planirana sredstva u visini od 28,5 miliona dinara.

Budak i zemljiste

Javnim pozivom za dodelu podsticaja registrovanim poljoprivrenim proizvođačima opredeljeno je 16,5 miliona dinara.

Sredstva idu za ove sektore

Nabavci kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa goveda, ovaca i koza; nabavci kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa; nabavci opreme za mužu – aparat za mužu; nabavci opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voćnih vrsta – sečke, tarupi, mulčeri; podizanju i opremanju plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju – aluminijumske, pocinkovane čelične, čelične i plastične cevi i višeslojne folije za pokrivanje plastenika; nabavci novih mašina za primarnu obradu zemljišta u sektoru voće grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće (plugovi i tanjirače); nabavkci novih mašina za dopunsku obradu zemljišta u sektoru voće grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće (motokultivatori do 10 kw, međuredni kultivator, podrivač, setvospremač i tanjirače); nabavci mašina za primarnu obradu zemljišta u sektoru ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr) (plugovi i tanjirače); nabavci mašina za dopunsku obradu zemljišta u sektoru ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr) (međuredni kultivator, podrivači, setvospremači i tanjirače); nabavci mašina za đubrenje zemljišta u sektoru ostali usevi – žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje (rasipači mineralnog đubriva do 500 litara); podizanju, nabavci i opremanju sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima – protivgradna mreža, čelična žica, kape za stubove i kopče; podizanju novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze; kontroli i sertifikaciji organske proizvodnje; investicijama za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga – iskop/bušenje bunara.

Rokovi za podnošenje prijava

Rokovi sa kompletnom dokumentacijom su: za meru kontrola i sertifikacija organske proizvodnje dostaviti najkasnije do 30. aprila ove godine; za meru podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze dostaviti najkasnije do 15. aprila; za meru Investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga – iskop/ bušenje bunara dostaviti najkasnije do 31. jula; za ostale mere dokumentaciju dostaviti najkasnije do 31. maja.

“Javnim pozivom za dodelu subvencija za programske aktivnosti i poboljšanje uslova rada udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu opredeljeno je 12 miliona dinara, gde je rok za podnošenje prijave sa kompletnom dokumentacijom 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Vranja www.vranje.org.rs.

Sve informacije i pomoć prilikom konkurisanja po Javnom pozivu mogu se dobiti u Odeljenju za privredu i ekonomski razvoj (kancelarija br. 37) Gradske uprave grada Vranja, u Ulici Kralja Milana 1 ili na kontakt telefon 017/402-348 svakog radnog dana.

Izvor: Vranjenews.rs

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica