Zabeleženi rekordni prinosi na imanjima „Delta Agrara“

Zabeleženi rekordni prinosi na imanjima „Delta Agrara“

Rekordni rezultati u stočarstvu, voćarstvu, ratarstvu i povrtarstvu, zabeleženi su u 2016. godini na imanjima „Delta Agrara“. Kod većine kultura reč je o najboljim prinosima koji su dosad zabeleženi na Deltinim imanjima, a spadaju u sam vrh evropske poljoprivrede.

Krava - © Agromedia

Na imanju „Napredak“ u Staroj Pazovi prinos luka bio je 80 tona po hektaru, što je skoro dvostruko više od prosečnog prinosa u Belgiji i Holandiji. U Banatskoj Topoli na imanju „Topola“ požnjeveno je 13,36 tona merkantilnog kukuruza po hektaru i 18 tona kukuruza šećerca. Prosečan rod soje na imanju „Jedinstvo“ u Apatinu je 5,1 tona po hektaru, a rod repe 82 tone po hektaru.
 

Evo šta smo zabeležili na Danu polja soje na imanju „Napredak“!

Pogledajte farmu svinja „Napredak“ – prototip farme iz budućnosti!


U voćnjaku „Podunavlje“ u Čelarevu ostvareni su rekordni prinosi. Posebno se ističe rod sorte breburn, gde je na parceli od 9 ha ostvaren prinos od 96 tona po hektaru. Prosečan rod jabuka u punom rodu iznosio je 73 tona po hektaru, dok je prosečan rod u Srbiji oko 25 tona, a u najuspešnijim evropskim poljoprivredama između 55 i 60 tona.

 

Pšenica - @ Agromedia


Na farmama „Delta Agrara“ proizvedeno je 4.000 više životinja nego u prethodnoj godini. Broj živorođene prasadi na farmi „Vladimirovac“ povećan je na 17,8. Poređenja radi, vodeće farme u Danskoj, koja je najbolji proizvođač u svetu, došle su do rezultata od 16,8 živorođenih prasića po krmači godišnje.
 

Najavom proizvodnje nove klupske sorte Delta Agrar obeležio Svetski dan jabuka!

U narednoj godini „Delta Agrar“ planira investicije u oblasti inovacije u primeni tehnologije i načinu upravljanja na govedarskim farmama, kao i širenje zasada jabuke i drugog voća u okolini Zaječara. 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica