Vesti – Grantovi i radionice za seoski turizam u Kragujevcu

Vesti – Grantovi i radionice za seoski turizam u Kragujevcu

Gradsko veće Kragujevca donelo je na poslednjoj sednici odluku o dodeli podsticajnih, bespovratnih sredstava za razvoj seoskog turizma kako bi unapredili ruralnu ekonomiju i kvalitet života u seoskim sredinama. Novac će se deliti na osnovu konkursa i namenski.
 

Vlasnici seoskih domaćinstava u Šumadijskom okrugu moći će da konkurišu za nabavku opreme ili adaptaciju i opremanje objekata. Gradska turistička organizacija već sledeće nedelje organizuje edukativne radionice kako bi vlasnici mogli da nauče kako da vode domaćinstvo, poboljšaju usluge i koriste internet u promociji i prodaju svojih usluga.
 

Suveniri © foto: Biljana Nenković

Radionica je namenjena seoskim domaćinstvima i proizvođačima zdrave hrane iz Šumadijskog okruga i okolnih opština Centralne Srbije. Radionicu o prodaji usluga u manjim porodičnim smeštajima na selu vode profesori Visoke poslovne škole u Užicu, Radomir Stojanović i Slobodan Petrović“, kaže Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac.
 

Vlasnici seoskih domaćinstava u Šumadijskom okrugu moći će da konkurišu za nabavku opreme ili adaptaciju i opremanje objekata.

Radionica je zakazana za 24. mart u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu. Zainteresovani mogu do 23. marta da se prijave na broj telefona 034 335-302 i rezervišu svoje mesto, s obzirom na to da je broj učesnika ograničen. Početak radionice je u 10 sati.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica