Prokupački PSSS organizuje obuku poljoprivrednika za zaštitu zimskih zasada

Prokupački PSSS organizuje obuku poljoprivrednika za zaštitu zimskih zasada

Meštani Topličkog okruga mogu u svojim selima očekivati stručnjake iz PSS Prokuplje koji će im dati savete za zaštitu useva od zime i mraza.

Treba zaštititi useve od zime © Pixabay 

Kako pripremiti zasade za predstojeći zimski period, koje mere preduzeti kako bi se smanjile posledice mraza, ali i kako iskoristiti podsticajna sredstva i subvencije koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede za razne oblasti poljoprivredne proizvodnje, samo su neke od tema koje su mogli čuti poljoprivrednici prokupačke opštine na predavanjima koje organizuje Poljoprivredna stručna služba.

Saveti stručnjaka: kako zaštititi stoku od zime

Osim u prokupačkoj, predavanja ćemo obaviti i u ostalim opštinama Topličkog okruga. Organizuju se u seoskim mesnim zajednicama i zadovoljni smo odzivom”, kaže savetodavac Dejan Tonić.

Iz službe naglašavaju da su naišli na veliko interesovanje žitelja, a do sada su predavanja organizovana, ili će u narednom period biti, u Džigolju, Velikoj Plani, Donjoj i Gornjoj Stražavi, Beloljinu, Gornjoj i Donjoj Bresnici, Bacu, Jovinim livadama, Bulatovcu i drugim prokupačkim selima.

“Osim u prokupačkoj, predavanja ćemo obaviti i u ostalim opštinama Topličkog okruga. Organizuju se u seoskim mesnim zajednicama i zadovoljni smo odzivom”, kaže savetodavac Dejan Tonić.

Agrotehničke mere i priprema zemljišta za uspešnu prolećnu setvu


Osim pomenutih tema, Tonić ističe da su poljoprivrednici mogli da čuju i korisne savete iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, ratarstva i stočarstva. Ideja je, kaže, da im se približe nove tehnologije i dostignuća u oblasti poljoprivrede kako bi se nova saznanja primenila u praksi, a i stvorili ekonomski isplatljivu proizvodnju.

Izvor: Južne Vesti

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica