Pitali smo vas: Organski proizvođači, koji prirodni preparat primenjujete?

U organskoj proizvodnji, i u komercijalne i za sopstvene potrebe, adekvatna zaštita je neophodna, isto kao i u konvencionalnoj. Ovaj tretman je važan za siguran prinos u svakoj sezoni.

Da li ste upoznati sa prirodnim pesticidima? Na osnovu iskustva stručnih savetnika sa kojima smo razgovarali u prethodnom periodu saznajemo da se ovi preparati najčešće pripreme u kratkom roku i jednostavno primenjuju.

Do krajnjih rezultata dođe se često sa velikim uspehom, iako su zasnovani na organskim principima, samostalno u kućnoj radinosti.

Za pripremu se često koriste kopriva, beli luk, nana i drugo bilje.

Da li je u našoj publici rasprostranjena upotreba ovih preparata? Pokušali smo da saznamo i napravili nedeljnu anketu.

Pitali smo vas: Koji prirodni preparat vi primenjujete?

Na naše pitanje odgovorila su 48 posetilaca sajta. Među ispitanima najčešći odabir od ponuđenih prirodnih preparata je rastvor od koprive. Ovaj preparat koristi 40 učesnika ankete, ili 83.44% ispitanih.

Najčešću upotrebu posle ovog preparata pronalaze sprej od listova paradajza i sprej od belog luka i bibera. U ove preparate se uzda po 6.25% anketiranih.

Dva najmanje birana preparata su macerat od kadifice i čorba od rastavića. Ove odgovore obeležio je po jedan učesnik ankete.

O upotrebi ovih i drugih prirodnih preparata, a isto tako i o različitim sferama uzgoja ovih biljaka svakog dana možete pronaći uputstva i savete na našem poljoprivrednom portalu i društvenim mrežama.

Posetite agromedia.rs ili nas pronađite na Facebooku, pročitajte najzanimljivije priče i ne zaboravite da učestvujte u nedeljnoj anketi.

Podelite svoje mišljenje na zadatu temu, iznesite svoj stav!

Komentari