Majska anketa #4: Mali proizvođači, kako vi prodajete svoje proizvode?

Majska anketa #4: Mali proizvođači, kako vi prodajete svoje proizvode?

Iz godine u godinu svedoci smo novih i zanimljivih priča o porodičnim tradicijama širom naše zemlje koje su zaživele i dobile određeni oblik proizvoda i proizvodnje.

Često je reč o proizvodnji koja počne iz hobija ili iz nužde, ali se vremenom ostvari uspeh i otvori put da za proizvod čuje i šira okolina.

Ipak, da li je jednostavno ostvariti tradicionalni recept, a dobijeni proizvod uspešno plasirati na tržište? Odlučili smo da čujemo mišljenje naše publike, onog dela koji je u tesnoj vezi sa ovakvim tipom proizvodnje.

Pitali smo vas: Mali proizvođači, kako vi prodajete svoje proizvode?

Od ukupno 22 ispitanika po brojnosti prvo mesto zauzelo je ovo rešenje: Direktna prodaja sa imanja.

Na drugom mestu su, sa jednim glasom manje, osam ispitanika, koji kažu da svoje proizvode prodaju putem društvenih mreža.

Mesto na tezgi kao primarni prostor za prodaju obeležila su 4 učesnika ankete, dok je jedan glas pripao prodaji putem web šopa na sajtu.

Nijedan učesnik ankete ne prodaje proizvode putem telefona.


Kako biste upoznali male proizvođače, čuli njihove priče i saznali kako nastaju njihovi proizvodi, pratite nas na već poznatom mestu – agromedia.rs.

Na našem sajtu nedeljno pitanje u okviru ankete objavljuje se početkom svake nedelje, i tiče se različitih tema iz poljoprivrede.

Doprinesite anketi, podelite svoje mišljenje na zadatu temu, iznesite svoj stav!


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica