Junska anketa #1: Zbog čega, prema vašem mišljenju, nema dovoljno sezonskih radnika?

Junska anketa #1: Zbog čega, prema vašem mišljenju, nema dovoljno sezonskih radnika?

Početkom juna održana je tribina „Hoćemo li svi biti sezonski radnici?“ na kojoj je bilo više reči o Nacrtu novog zakona o sezonskim poslovima. Na ovoj tribini jedan od stavova bio je da će novi zakon ići u korist isključivo poslodavcima, i da zakon ne štiti radnike, jer su im uskraćena prava na odmor tokom radnog dana i nedelje, godišnji odmor, plaćeno bolovanje i odsustvo.

Foto: Canva

Ova tribina i ovakav stav bili su jedan od povoda da istražimo mišljenje publike našeg portala na temu zbog čega nema dovoljno sezonskih radnika.

Upravo to je i bilo pitanje koje smo postavili u novoj anketi, i na koju su se odazvala 58 učesnika. Ovo su njihovi odgovori.

Prema najviše osvojenih glasova prvo mesto zauzima stav: Prelazak u urbanija mesta za život. Ovu opciju odabrala su 24 učesnika.

Na drugom mestu je mišljenje da sezonskih radnika nema dovoljno zbog nedovoljne isplate. Ovu opciju odabrala su 15 ispitanika.

Nešto manje glasova dobilo je mišljenje da sezonski poslovi znače težak fizički rad uz loše radne uslove. Ovako razmišlja 12 učesnika naše ankete.

Najmanji broj glasova dobio je stav da sezonski poslovi podrazumevaju veliki obim posla tj. mnogo radnih sati dnevno. Za ovaj odgovor odlučila su se 7 učesnika.

Svim učesnicima se zahvaljujemo na iskazanom mišljenju.

Šta vi mislite o sezonskim poslovima? Postoje li dobri uslovi u našoj zemlji?


O ovim i sličnim temama čitajte više na našem portalu – agromedia.rs.

Na našem sajtu nedeljno pitanje u okviru ankete objavljuje se početkom svake nedelje, i tiče se različitih tema iz poljoprivrede.

Doprinesite anketi, podelite svoje mišljenje na zadatu temu, iznesite svoj stav!


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica