Svet poljoprivrede Prodavnica

Aprilska anketa #2: Na koji način vi uzgajate papriku?

Direktna setva paprike na otvorenom polju bila je jedna od obaveza koje su u aprilu čekale mnoge povrtare. Nadaleko je poznato da se ovakvom sadnjom može ostvariti ušteda u odnosu na proizvodnju rasada. Isto tako, proizvodnja pomoću direktne setve vrlo je otporna na bolesti i sušne periode.

Ali ovakva setva ima i mane, od kojih su najznačajnije da paprika kasnije zri, što znači da može da bude izložena ranom jesenjem mrazu.

Da li su ove mane uticale na domaće povrtare da izaberu proizvodnju iz rasada? Otkrivamo pomoću nedeljne ankete.

Redovni posetioci sajta imali su period od sedam dana tokom aprila kada su mogli na našem sajtu da odgovore na pitanje:

Na koji način vi uzgajate papriku?

Ukupno 32 odgovora su zabeležena, a ovo su rezultati. Najveći deo anketiranih odlučio se da uzgaja papriku iz rasada. Ukupno 80.65% učesnika odlučilo se za ovaj odgovor.

Svega šest anketiranih ove godine  uzgaja papriku pomoću direktne setve.

Kako god da se odlučite, nadamo se da će vaš uzgoj biti uspešan! Potražite još informacija i saveta na već poznatom mestu – agromedia.rs.

Za one sa malo skromnijim iskustvom preporučujemo i YouTube kanal pošto se mnogo video instrukcija upravo pravi kako bi prvi koraci u baštovanstvu bili jednostavni, zanimljivi i inspiracija da u tome što duže ostanete.

Na našem sajtu nedeljno pitanje u okviru ankete objavljuje se početkom svake nedelje, i tiče se različitih tema iz poljoprivrede.

Učestvujte, podelite odgovor i pronađite mišljenja drugih!

Komentari