“Vurdijada” – Babušnica

Manifestacija „Vurdijada“,  održaće se 21. oktobra 2017. godine u mestu Babušnica, nedaleko od Pirota. Ovu manifestaciju organizuje „Turistička organizacija Babušnica“.

Specijalitet vurda @agromedia.rs
 

Program „Vurdijada“ obuhvata takmičarski deo, koji se sastoji u nadmetanju u pravljenju najbolje vurde – visokokvalitetnog mlečnog proizvoda. Cilj manifestacije, od njenog početka do danas, je da spoji proizvođača sa direktnim kupcem.

Za recept pravljenje jednog kilograma vudre, neophodno je šest litara mleka. Osnovni sastojci vurde jesu mleko, potkvas i so, a za ostatak recepta posetite ovogodišnju “Vurdijadu”, koja počinje 21. oktobra 

Da podsetimo ove godine, „Vurdijada“ će se ove godine održati u babušničkom hotelu „Crni vrh“. Manifestacija počinje u 12 časova, a tokom dana će se takmičari nadmetati u pripremanju vurde, ali i raznih tradicionalnih jela iz ovog kraja.

Svi koji žele da učestvuju na Vurdijadi mogu se prijaviti, lično, u prostorijama Turističke organizacije Babušnica, do 10. oktobra.

Predsednik žirija „Vurdijade 2017“ biće kao i prošle godine poznati kuvar, Nenad Gladić, poznatiji pod pseudonimom Lepi Brka, kojim se predstavlja u televizijskom serijalu „Gastronomad“.

Organizatori ove manifestacije je: “Turistička organizacija Babušnica“, a za ostale informacije možete dobiti na telefon organizacije: 010/384940.