Sajam etno hrane i pića – Beograd

“Sajam etno hrane i pića” jedna je od najvećih manifestacija u Srbiji, koja se tradicionalno održava, krajem novembra u Beogradu. Posvećena je predstavljanju tradicionalnih etno proizvoda hrane i pića.

Etno sajam @agromedia.rs

Na najvećoj smotri tradicionalnih proizvoda, posetioci su u prilici da degustiraju proizvode od mleka, mesa, ribe, kao i proizvode od voća, povrća, meda.

Na sajmu će biti dosta prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Manifestacija promoviše i afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.

Sajam organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Privredne komore Srbije i Zadružnog saveza Srbije. 

Organizator ove manifestacije je: “Beogradski sajam”a za ostale informacije možete dobiti na telefon organizacije: 011/ 2655 229 i 011/ 2655307.