85. Međunarodni poljoprivredni sajam

85. Međunarodni poljoprivredni sajam, održaće se od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu. 

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu - © Agromedia

Program ovogodišnjeg  poljoprivrednog sajma, obuhvatiće sve segmente poljoprivredne proizvodnje, kao što su semena, hemijski preparati, đubriva, mehanizacija, stoka i mnogi drugi. 

Za direktan nastup na Sajmu prijavile su se firme i kompanije koje dolaze iz 28 zemalja. Na Sajmu će biti prisutna i resorna ministarstva, Pokrajinska vlada, kao i privredne komore Srbije i Vojvodine, Grad Novi Sad, Grad Beograd.

Nacionalna izložba stoke organizuje se uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prezentovaće najbolje primerke iz domaćeg uzgoja. Do sada je prijavljeno više od 1.600 živih eksponata. Izložba na Novosadskom sajmu poznata je po temeljnoj i pažljivoj selekciji i izboru primeraka koji će biti klasirani i izloženi, a oni najbolji i nagrađeni laskavim priznanjima i titulama Novosadskog sajma za kvalitet. Sva prijavljena grla prolaze i veterinarske kontrole, a potom će se znati tačan broj onih koja će biti predstavljena na Poljoprivrednom sajmu. Ove godine posetioci će prvi put na Novosadskom sajmu imati priliku da vide belgijsko plavo goveče.

U Saradnji sa Ministarstvom će, sada na novoj i većoj lokaciji, u Hali 6, biti održane i izložbe organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom georafskog porekla, a biće predstavljene i srpske kraft pivare.