52. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije

52. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije održaće se od 21 do 27 januara na Zlatiboru.

Požnjeveno polje - © Pixabay

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije predstavlja mesto okupljanja poljoprivrednih proizvođača, stručnjaka i agronoma, kao i predstavnika obrazovnih i nadležnih državnih institucija.

Glavna tema 52. Savetovanja je prezentovanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoprivrede kod nas i u svetu. Organizovane su panel diskusije o aktuelnim temama, kao interaktivna forma razmene iskustava i donošenja zaključaka, dok su predavanja podeljena po biljnim vrstama.

Predstaviće se inovacije u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka, zajedno sa alternativnim kulturama i organskom proizvodnjom, čime će Institut spojiti elemente nauke i prakse, i stvoriti nove šanse kao odgovor na svakodnevne izazove u okvirima poljoprivrede.

XLIV simpozijum „Poljoprivredna tehnika“ se kroz rad sekcija, okruglih tematskih stolova i uz učešće eminentnih stručnjaka, predstavnika nadležnih ministarstva i sekretarijata, bavi aktuelnim temama u poljoprivrednoj tehnici i šire.