Pijte ga 3x dnevno i CELULIT ĆE NESTATI! – ČAJ od peteljki i listova VIŠNJE

Pijte ga 3x dnevno i CELULIT ĆE NESTATI! – ČAJ od peteljki i listova VIŠNJE

Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane. Bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da sočne plodove možemo jesti u neograničenim količinama. Ali, s plodovima, koje ćemo u slast pojesti, ako ih sami beremo, valja ubrati i peteljke i zdrave listove koji su veoma lekoviti, narod kaže da ublažavaju tegobe kod tačno 10 zdravstvenih problema.

listovi višnje na grani

U toku je berba višanja i ukoliko vam se čini da je sve osim sočnih plodova nevažno, savetujemo vam da ne žurite sa zaključcima.

Čaj od peteljki i listova višnje

Od peteljki i listova višnje može se napraviti čaj koji pomaže kod izbacivanja peska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja. Čaj se priprema veoma lako, na ringlu se stavi posuda s vodom i sačeka da provri, ubace se peteljke, isključi ringla i ostavi posuda na njoj dok se tečnost ne prohladi. Кoličine i vode i peteljki su proizvoljne.

Listovi višnje + pivo za lepu kožu

Lišće višnje se koristi i kao sredstvo za lepotu, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka, kao i kod gubitka kilograma. U kombinaciji sa pivom, ovo postaje odličan eliksir za telo i igra glavnu ulogu u održavanju lepe kože. Preporučuje se kod ubrzanog oporavka posle operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štiti nervni sistem, pomaže u prevenciji raka, naročito debelog creva, kod nesanice i lečenja tegoba menopauze.

U šerpu sipajte jednu kašiku usitnjenog osušenih listova višnje i jednu kašiku osušenih cvetova kantariona. Prelijte ih s tri čaše vrućeg piva. Stavite šerpu sa ovom mešavinom na šporet i zagrejte do ključanja, pa kuvajte na blagoj vatri 30 do 40 minuta. Zatim šerpu skinite sa vatre.

Кad se ohladi, čaj procedite kroz gustu cediljku ili gazu. Pijte po dve kašike ovog čaja tri puta dnevno posle jela. Poslednju „porciju“ pijte pred spavanje. Lečenje ovim napitkom bi trebalo da traje 1 – 2 meseca, a blagotvorno deluje i na obolelu jetru.

Pošto je već počela masovna berba ovog voća nije zgoreg da sakupite zdrave listove i peteljke, osušite ih i sačuvate u staklenim teglama za vreme kada će vam biti i te kako korisni.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica