Evo kako se u Japanu obeležava uspešno završena žetva pirinča

Evo kako se u Japanu obeležava uspešno završena žetva pirinča

Jesen je za poljoprivrednike uvek bio radostan period jer je tada sezona žetvi i berbi određenih kulutura. Tada se ubiraju plodovi napornog rada. U mnogim zemljama ovo je srećan mesec za poljoprivredne proizvođače uključujući i Japan. Međutim, ova nacija je ovogodišnju jesenju žetvu pirinča proslavila na veoma poseban način.

Skulpture od pirinčane slame - © Printscreen/Youtube

U severnom delu Japanu, nedavno je održan Vara festival umetnosti koji je ujedno bio i idealno rešenje kako da se upotrebi slama koja je ostala nakon žetve pirinča. Naime, Japanci su ovaj festival proslavili tako što su napravili ogromne skulpture životinja od slame

Festival umetnosti Vara održava se u gradu Nigata još od 2008. godine, i organizovan je u saradnji gradske turističke divizije i Musashino univerziteta umetnosti.

PROČITAJTE: Ovo je lambordžini živinarskog sveta

Pirinčana slama nekada se u Japanu koristila za pravljenje raznih stvari, kao što su tatami patosnice. Međutim, ona je danas u većini slučajeva zamenjena drvetom i plastikom.

Studenti sa Musashino univerziteta radili su zajedno kako bi polja u Nigati popunili ogromnim životinjskim skulpturama izrađenim od pirinčane slame. Studenti to rade svake godine još od 2008. godine.

Pogledajte kako izgledaju sve skulpture od životinja


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica