Svet poljoprivrede Prodavnica

Zimnica u punom jeku, ponuda sezonskog povrća odlična | Cene povrća

Priprema zimnice je u punom jeku, pa je i ponuda sezonskog povrća bila na zavidnom nivou.

Ponuda dinje je pri kraju, što se odrazilo na kvalitet. Jeftiniji su bili brokoli i karfiol, a skuplji bitva, krastavac kornišon, šampinjoni i spanaća.

U Pančevu je zabeležena dobra ponuda povrća. Niže su bile cene boranije, brokolija, celera, krastavca salatara, paradajza, šampinjona i tikvica. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili dinja, crni luk i pasulj beli.

Solidna ponuda paprike, kornišona i ostalog povrća potrebnog za pripremu zimnice ali je prodaja i dalje slabija od ocekivanja prodavaca na prodajnim punktovima. U odnosu na prethodni period bili su jeftiniji karfiol, krastavac salatar, patlidžan, rotkvica, spanać i zelena salata. Rast cena evidentiran je kod blitve, brokoli, dinje, krastavca kornišona, belog luka, paprike ostale, paprike šilje, šampinjona i tikvice.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je zabeležen rast cene krompira. Za razliku od njega bili su jeftiniji cvekla, karfiol, krastavac kornišon, patlidžan, krastavac salatar i paradajz u odnosu na prethodnu nedelju .

Komentari