Zaštita + ishrana = MAKSIMALAN prinos! OVO je kombinacija kojom je Danilo Čavić iz Titela spasio svoju pšenicu od PATOGENA!

Zaštita + ishrana = MAKSIMALAN prinos! OVO je kombinacija kojom je Danilo Čavić iz Titela spasio svoju pšenicu od PATOGENA!

Prvi tretman strnih žita potrebno je uraditi pre većih padavina koje često mogu uzrokovati odlaganje. Stručnjaci iz kompanije Galenika Fitofarmacija i Danilo Čavić iz Titela govorili su o kombinaciji preperata koji garantuju stabilan prinos.

Da bi postigao maksimalan prinos pšenice, Danilo Čavić iz Titela obratio se stručnjacima iz kompanije Galenika Fitofarmacija, koji su ga posavetovali i vodili kroz ceo proces zaštite i prihrane.

,,Dugi niz godina sarađujemo sa Galenikom Fitofarmacijom. Prošle godine smo koristili njihov preparat za zaštitu pšenice od bolesti – Pylon i nismo imali nikakvih problema sa pšenicom što tiče bolesti. Zadovoljni smo bili što se tiče preparata kako je odradio.

Zadovoljni smo sa svim uslovima, sa preparatima najviše. I naravno sa radnicima. Obilaze nas, obilaze naše useve zajedno sa nama. Preporučuju nam preparate koji su provereni i sigurni. Tako da ćemo ove godine koristiti Foligal Turbo P, folijarnu prihranu za pšenicu i očekujemo veće prinose sa tim preparatom”, nada se Čavić.

Galenika Fitofarmacija

Pitali smo i stručnjake iz kompanije Galenika Fitofarmacija po čemu su njihovi preparati jedinstveni i kakve rezultate popljoprivrednici mogu da očekuju koristeći ih.

Dipl. ing. Ana Đorđević nam je objasnila koji se problemi sa pšenicom javljaju na proleće i kako ih rešiti na pravi način.

,,Nalazimo se u usevu pšenice gde možemo videti da povoljne temperature i padavine utiču na ubrzan porast pšenice. Obilaskom parcela utvrđeno je prisustvo najznačajnijih biljnih bolesti. Na pojedinim terenima procenat prisustva pepelnice u ovom momentu dosta je visok i prelazi 15%. Visok je i procenat prisustva rđa, najčešće iznosi preko 10%.


Na pojedinim terenima konstatovano prisustvo patogena na više od 30%. Neophodno je prvi tretman uraditi u fazi intenzivnog porasta. Pre većih padavina koje često mogu uzrokovati odlaganja tretmana”, upozorava naša sagovornica.

 

Zaštita pšenice


 

PYLON

,,Pylon je sistemični FUNGICID. Pouzdano rešenje naše kompanije u suzbijanju svih najznačajnijih biljnih bolesti u pšenici. Pylon odlikuje brzo usvajanje, ne postoji rizik od spiranja kišom jer se preparat brzo apsorbuje vegetativnim delovima biljke. Najveću efikasnost pokazuje ukoliko se primenjuje preventivno, pre nastanka infekcije. Na terenu je već nakon prve sezone pokazao izuzetnu efikasnost u suzbijanju svih najznačajnijih bolesti pšenice. Osim u pšenici, Pylon je svoju visoku efikasnost pokazao i u uslevu ječma.


FOLIGAL TURBO P

Foligal Turbo P je nov, izuzetno efikasan proizvod naše kompanije. Namenjen je za prevazilaženje stresnih uslova, podizanje otpornosti biljaka i povećanje prinosa pšenice. Glavna uloga Foligal Turbo P je da biljci daje mogućnost da u početnim fazama razvoja podrži sve svoje procese u optimalnim granicama bez obzira na stresne uslove koji negativno utiču na te procese. Sadrži balans više bio-simulatora, aminokiseline i ekstrakt algi i ujednačava metabolizam biljaka u početnim fazama razvoja, uz ujednačavanje odnosa hormona u biljci.

Galenika Fitofarmacija

Sadrži bakar koji je izuzetno značajan za biljke pšenice jer ulazi u sastav enzima. Nedostatak se vidi na najmlađem lišću u vidu hloroze. Može se primeniti od prvog kolenca do cvetanja pšenice. Pored tačno izbalansirane dopunske ishrane Foligal Turbo P utiče i na bolje usvajanje i delovanje sredstava za zaštitu bilja.

Kombinacija proizvoda Pylon i Foligal Turbo P predstavlja najbolje rešenje za zaštitu i ishranu pšenice”.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica