Suzbijanje korova nikad LAKŠE uz primenu ovih preparata

Suzbijanje korova nikad LAKŠE uz primenu ovih preparata

Prolazeći kroz atar do svoje njive verovatno ste mnogo puta obratili pažnju na tuđe njive i useve. Verovatno ste primetili parcele koje su zakorovljene ali i one parcele na kojima uopšte nema korova. Kada vidite ovakav prizor verovatni se zapitate kako su to uspeli? Na sreću, način da se rešite korova je lak!

Galbenon veoma dobro deluje na čitav niz širokolisnih najznačajnijih korova koji mogu da prave problem u usevima soje, a specifično deluje na korove koji imaju izrazito široke i velike listove poput čička, abutilona…Ako želimo da proširimo spektar dejstva i na još neke značajne korove predlažemo da se preparatu Galebenonu doda Kvazar.

Kvazar dobro deluje na korove kao što su ambrozija, pomoćnica…Ovo su korovi koji mogu da prave velike probleme a Kvazar je za njih pravo rešenje. Ako u usevima soje prepznate korov pepeljuga tada je preporuka da se preparatima Galbenon i Kvazar doda i herbicid Okvir.

Da bi usev lakše prebrodio korove, uz pomenute preparate dobro je koristiti i neke biostimulatore. Epin Ekstra je formulisan na bazi biljnih hormona, preporučuje se za primenu kod soje ako se ona nalazi u fazi jakog stresa.

Takođe, bilo bi dobro da Epinu dodamo i Activeg koji u sebi sadrži čitav niz mikro i makro elemenata koji diretno utiču na ishranu soje. U Activegu se nalaze slobodne amino – kiseline koje su veoma važne.

Spozorisani članak, Galenika – Fitofarmacija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica