I najuporniji KOROVI u kukuruzu nestaju za samo JEDAN DAN – Evo kako!

I najuporniji KOROVI u kukuruzu nestaju za samo JEDAN DAN – Evo kako!

U neposrednoj blizini Kovina u ataru sela Pločice, na parceli od 105 ha posejan je kukuruz. Firma Agroprodukt Bumbarevo Brdo odlučila se za novi preparat Coltrane iz kompanije Adama, kako bi suzbili izuzetno širok spektar korova koji se nalazio na ovoj parceli.

Korovi kao što su poponci i vijušci ili samonikli kukuruz prave velike štete u usevu kukuruza. Na ovu ratarsku kulturu ogroman pritisak vrše i korovi kao što su štir, amborzij i čička. Proizvođačima je trebalo nam je rešenje koje će brzo i efikasno, u najkraće mogućem periodu, osloboditi parcelu od velikog prisustva korova koji su počeli da ugrožavaju samu proizvodnju kukuruza.

U sastav Coltrane-a ulaze dve aktivne materije. Za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih najtvrdokrnijih širokolisnih korova u kukuruzu deluje se upravo sinergijom ove dve aktivne komponente koje se nalaze u preparatu.

Zato se treba odlučiti za Cooltrane u situacijima sličnim kao što je kod našeg sagovornika, kada nije moguće ući u parcelu i raditi u početnim fazama zbog učestalih kiša i hladnog hladnog talasa. Zato su tretmani rađeni u fazi do sedmog lista, kada je parcela bila već poprilično ugrožena od strane širokolisnih korova.

Coltrane je bukvalno za 24 sata oslobodio kukuruz od prisustva korova. To su neki efekti koji će poljoprivredni proizvođači videti ukoliko se odluče za ovaj preparat. Za nekih 7 do do 10 dana će se oni osušiti u potpunosti, propasti i nestati sa parcele. Tako se čuva dodatna vlaga u parceli, ali i hranjive materije koje su namijenjene billjakama kukuruza.

Cotrane se koristi u dozi od 2 l po ha, jednokratno u periodu od drugog do devetog lista. Ako se odlučimo na dvokratnu primenu prvi put se radi 1,2 l po ha od drugog do šestog list i kasnije od šestog do devetog lista se primenjuje u dozi od 0,8 l po ha.

Coltrane je revolucionarno rešenje gde se izvlači najbolje iz dve aktivne materije, omogućava se vreme primene do devetog lista i dobijaju se super brzi efekti. Dakle ovo je sveobuhvatno rešenje za apsolutno sve širokolisne korove koji mogu da naprave probleme u kukuruzu. Dobro se meša sa preparatima na bazi Nikosulfurona.

Kompanija da mu tu svrhu može da vam ponudi preparat Nikogan. U kombinaciji sa 2l Coletrane-a ide  1,25 Nikogana rešiti apsolutno sve probleme koji možete imati sa korovima u kukuruzu.


ADAMA

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica