Ministarstvo: Naknade za umatičene ovce do kraja godine

Ministarstvo: Naknade za umatičene ovce do kraja godine

Glavni uzrok kašnjenja naknada za umatičene ovce manjak zaposlenih na obradi zahteva.

Ovce - ©Agromedia

Brojni poljoprivrednici još uvek nisu primili naknadu za umatičene ovce, jer zahtevi nisu na vreme procesuirani. Međutim, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, Željko Radošević, ističe kako će novac na računima poljoprivrednika biti do kraja godine.

Ko čuva ovce, taj ima i novce!

“Tačno je da isplata za umatičene ovce kasni, ali u Službi za agrarna plaćanja već godinama imamo isti broj izvršilaca, a imamo 20 hiljada zahteva više. Uveli smo radne subote i prekovremene sate kako bi uspeli sve te zahteve da obradimo, i što pre isplatimo novac poljoprivrednicima, a ja se očekujem da će to biti u decembru”, izjavio je Radošević za GZS.

Ministarstvo poljoprivrede, prema rečima Radoševića, priprema Zakon o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda kako bi pomogla malinarima, ali i drugim biljnim proizvođačima u Srbiji.

Il de Frans – rasa ovaca kvalitetnog mesa i visoke plodnosti

“Moramo zaštiti naše proizvođače. Do kraja godine trebalo bi da imamo okvire novog zakona. Činimo maksimum napora, da brže i efikasnije radimo. A zaštita geografskog porekla, je ono čemu težimo. Srbija je zemlja izvanrednih ukusa i moramo ojačati potrebu da se naši proizvodi brendiraju, kako bi mogli sa najkvalitetnijom ponudom da se pojavimo na najzahtevnijem tržištu”, rekao je Radošević.

Izvor: Glas Zapadne Srbije


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica