Svet poljoprivrede Prodavnica

Šljiva poskupela, jabuka jeftinija | Cene voća

Šljiva i pojedine sorte grožđa u Beogradu su poskupeli. Ipak, jabuka i nar su jeftiniji u poređenju sa prethodnom sedmicom. Pogledajte kako su se kretale cene ostalog voća.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu smanjila se ponuda grožđa tokom poslednje semice oktobra. Domaćih breskvi i nektarina iz hladnjače je bilo vrlo malo u prodaji, što se odrazilo na cenu. Pojedine sorte grožđa su poskupele, a skuplja je i šljiva. Bolja ponuda nara i jabuka uticala je na sniženje njihovih cena.

U Loznici, ponuda voća je bila solidna na zelenoj pijaci u ovom gradu. Nastavljen je trend dobre ponude i sortimenta jabuka na pijaci u Pančevu. Slabija je bila ponuda južnog, jezgrastog i suvog voća. Skuplji su bili banana, belo grožđe, jabuka Greni Smit, kruška ostala, pomorandža.

Na kvantašu u Beogradu je primećna bolja ponuda južnog voća u odnosu na prethodnu sedmicu. Najbolje su se prodavali grožđe, banana, jabuke, mandarine i pomorandže. U pogledu cena evidentiran je pad kod mandarine, grejpfruta, grožđa sorte Hamburg, jabuke sorte Ajdared i Gloster i nara.

Leskovački kvantaš karakteriše nešto slabija ponuda voća poslednje nedelje oktobra. Registrovan je rast cena oraha, jabuke sorte Zlatni delišes. Za razliku od njih jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili grejpfrut, grožđe, jabuke sorte Gloster, kruške, mandarine, pomorandže, nar.

Komentari