Svet poljoprivrede Prodavnica

Prva ponuda mušmule na pijaci Skadarlija | Cene voća

Mušmule na beogradskim tezgama i bogata ponuda južnog voća obeležili su prethodnu nedelju. Evo kako su se kretale sve cene voća.

Zabeležena je prva ponuda mušmula na pijaci Skadarlija u Beogradu. Rast cena u ovom periodu evidentiran je kod dunje, crnog grožđa Hamburg, kivija, kruške ostale i Viljamovke. Dok su jeftiniji u odnosu na prethodni period bili ananas, grejpfrut, crno grožđe ostlo, limun i pomorandža.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu u ponudi su se našle suve šljive i kivi. Došlo je do pada cena banane i jabuke. Cene ostalih proizvoda su bile na prošlonedeljnom nivou.

Tezge zelene pijace u Pančevu bile su dobro snabdevene sezonskim domaćim voćem i uvoznim južnim voćem. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili banana, jabuka Ajdared, kruška ostala i limun, a jeftiniji kivi i pomorandža.

Na kvantašu u Beogradu bila je dobra ponuda jabuke i južnog voća tokom druge sedmice novembra. Bolja ponuda oraha, mandarine i limuna uslovila je pad cene. Slabija ponuda dunje i kruške uticala je na rast cena u odnosu na prethodni period. Obim podaje bio je prosečan.

Na leskovačkom kvantašu uočen je rast cena grožđa, mandarine, nara. Jeftinije su bile jabuka i pomorandža.

Komentari