„Mesoprodukt“ Ruma – fruškogorski domaći ukus i kvalitet

Na 11. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu većina posetilaca nije mogla da odoli štandu firme „Mesoprodukt“ iz Rume. Velika gužva u tom delu hale privukla je pažnju i naše ekipe, a pokazalo se da smo imali šta i da zabeležimo.

Pitali smo Draganu Mihajlović iz firme Mesoprodukt“ iz Rume da li su prvi put na Sajmu etno hrane i pića, kakve su sve proizvode izložili i kakva je potražnja za njima.

Prošle godine smo takođe učestvovali na ovom Sajmu i bili smo dobitnici diplome za najbolju švarglu. Inače, učestvujemo na mnogim festivalima i manifestacijama.“

Šta je zapravo „Mesoprodukt“? Čime se vi bavite?

Mi smo firma koja ima tradiciju dužu od 50 godina. Nasledili smo je suprug i ja, ali je osnivač firme deda mog muža. Najviše proizvodimo mesne prerađevine po tradicionalnim receptima, bez modernih zamena. Koristimo samo prirodni dim, meso je sa naše farme od 6.000 tovljenika, a ukoliko nam zafali sirovina, kupujemo je isključivo na tržištu Vojvodine.“
 

Mesne prerađevine - ©Agromedia 


Srem je poznat po svinjama, svinjarstvu i proizvodima od svinjskog mesa. Šta biste vi rekli, zašto su oni toliko posebni i šta ih izdvaja od ostalih proizvoda?

Mislim da je pre svega presudan ukus na koji su ljudi navikli. Naravno, svaka trpeza je bogatija kada je na njoj lepo i kvalitetno meso.“

Šta ste sve izložili na ovom Sajmu?

Od suvih proizvoda imamo suvu slaninu, šunku, kobasice i kulenove, uglavnom u prirodnim crevima. Imamo i mnogo dimljenih proizvoda, plećke, tradicionalne salame, kobasice i druge prerađevine.“
 

Mesne prerađevine - ©Agromedia 


Kakvo je interesovanje ljudi na Sajmu?

Dobro je. Posetioci se najviše interesuju za kulen, naročito u prirodnom crevu, ali i za ljutu sremsku kobasicu, šunke i drugo.“

Šta kažu, da li im je skupo?

Uglavnom se kupuju male količine, pa cena i nije toliko bitna, više se obraća pažnja na kvalitet.
 

Svaka trpeza je bogatija kada je na njoj lepo i kvalitetno meso.


Šta za vas znači izlaganje na ovom Sajmu, da li može na neki način da pomogne unapređenju vaše proizvodnje?

Kako da ne. Mi stalno mušterijama dajemo da probaju naše proizvode kako bismo dobili povratnu informaciju od njih da li je nešto dovoljno slano, ljuto i slično. Veoma nam je važno da na taj način unapređujemo kvalitet naših proizvoda. Takođe, bitan nam je i kontakt sa drugim dobavljačima.“

Imate li neke planove možda za ubuduće, da li biste nešto promenili, uveli neke novine?

Nedavno smo uveli u ponudu proizvode od konjskog mesa, a imamo i neke od pilećeg i njih ćemo ubuduće razvijati.“
 

Mesne prerađevine - ©Agromedia 


Kakve proizvode imate od konjskog mesa?

Imamo suvo konjsko meso, ekstra konjsku barenu kobasicu i suvu kobasicu.“

Kako ljudi reaguju na takve proizvode?

Kako ko. Jednima se veoma dopada, dok drugi imaju predrasude zato što je reč o konju, ali potražnja je svakako velika.“

Sagovornica:
Dragana Mihajlović, „Mesoprodukt“ Ruma

Komentari