Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ u Novom Sadu

Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ u Novom Sadu

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu ovoga meseca organizuje treći po redu međunarodni kongres pod nazivom „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ i 17. Međunarodni simpozijum koji nosi naziv „Tehnologija hrane za životinje“. Kongres će se održati u Master kongresnom centru u Novom Sadu, od 25. do 27. oktobra.

Pavle Jovanov sa Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu objasnio nam je o kakvom je Kongresu reč i šta će sve posetioci na njemu moći da vide.

Očekujemo prisustvo istraživača iz više od 20 zemalja. Više od 300 njih su poslali svoje radove i registrovali se za ovaj Kongres“, ističe Jovanov.
 

Plan Kongresa - ©Agromedia 

Naravno, ovom Kongresu prisustvovaće i brojna udruženja, poljoprivredni proizvođači i stručnjaci iz gotovo svih krajeva naše zemlje.

Ideja Instituta i naš moto jeste da ovaj Kongres bude mesto susretanja nauke i privrede. Želimo da istraživače i nauku približimo privredi i da oni mogu da odgovore na probleme i pitanja poljoprivrednika. Ujedno, nastojaćemo i da naučnici poljoprivrednicima iz prve ruke prezentuju sve novine iz oblasti hrane i hrane za životinje“, dodaje on.
 

Kongres u Novom Sadu - ©Agromedia 

Tim povodom na ovogodišnjem Kongresu biće organizovani okrugli stolovi na kojima će posetioci moći da postavljaju pitanja i otvoreno razgovaraju sa stručnjacima o raznim gorućim temama iz oblasti prehrambene tehnologije.

Teme će se ticati bezbednosti, kvaliteta hrane i nekih najnovijih istraživanja koja se tiču tehnologije prehrambene industrije. Najinteresantniji će, naravno, biti dolazak stranih istraživača, jer ćemo moći da vidimo kakva su njihova iskustva i šta od njih možemo i sami da usvojimo“, ističe Pavle.
 


Možemo da se pohvalimo sa barem 20 eminentnih stručnjaka na ovogodišnjem Kongresu.


Ovogodišnji međunarodni Kongres podržaće i nadležna ministarstva – nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo poljoprivrede, ali i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i nauku
i brojne međunarodne organizacije koje se bave tehnologijom hrane i hrane za životinje.


Nama je izuzetno značajno međunarodno pokroviteljstvo. Ove godine pokrovitelj nam je CEI – Central European Iniciative, koji nam je dao finansijsku podršku, ali i privukao veliki broj istraživača“, naglašava stručnjak.
 


Na ovogodišnjem Kongresu biće organizovani okrugli stolovi na kojima će posetioci moći da postavljaju pitanja i otvoreno razgovaraju sa stručnjacima.


Tokom prvog dana Kongresa biće organizovan i Sajam hrane
 u okviru kojeg će se predstaviti mnogobrojni proizvođači tradicionalne srpske hrane. Drugi dan namenjen je za proizvođače hrane za životinje, a trećeg dana će se na gala večeri proslaviti i 10. rođendan Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu.

Možemo da se pohvalimo sa barem 20 eminentnih stručnjaka ove godine, koji će u vreme trajanja Kongresa održavati predavanja. Naravno, u predavanjima će učestvovati i brojni naši istraživači“, rekao je Jovanov.
 

dr Pavle Jovanov, Naučni Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu - ©Agromedia 

Ukoliko i vas zanima ovaj Kongres i ukoliko ste u mogućnosti da u vreme njegovog trajanja posetite Novi Sad, više informacija o učešću, sponzorima, izlagačima, registraciji, predavačima i kortizaciji možete da pronađete na sajtu Naučnog instituta za prehrambene tehnologije. Vidimo se  u Master kongresnom centru!

Sagovornik:
dr Pavle Jovanov, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica