Domaće sirovine za veliku fabriku nudli

Domaće sirovine za veliku fabriku nudli

Pre manje od godinu dana u Rumi je započeta izgradnja nepalske kompanije za proizvodnju nudli, rezanaca i drugih vrsta testenina, „Sinovejšn grup”. Ova kompanija će polovinom narednog meseca u prvoj fazi zaposliti 409, a kasnije još 800 radnika. Za proizvodnju nudli biće korišćene domaće sirovine.
 

Domaće sirovine za veliku fabriku nudli - © Pixabay 

Kako je izgradnja nepalske kompanije sada privedena kraju, zvaničan početak proizvodnje i prva zaposlenja očekuju se sredinom narednog meseca. U okviru prve investicije u Evropi nepalske kompanije „Sinovejšn grup ”, koja posluje u okviru „Čaudri grup”, već polovinom narednog meseca u prvoj fazi zaposliće se 409 radnika, a kasnije još 800.

Krajem prošle godine vlasnik nepalske kompanije Binod Čaudri je prilikom boravka u Rumi najavio da će nudlama proizvedenim u tom sremskom gradu biti snabdevana cela Evropa. Naglasio je da su opština Ruma, kao i Vlada Srbije, pružili veliku podršku za tu investiciju, koja će biti snažan podsticaj sremskim poljoprivrednicima jer će se za proizvodnju nudli koristiti domaće sirovine.

Vrednost investicije kompanije „Sinovejšn grup” procenjena je na 8,5 miliona evra, a u naredne tri godine će iznositi nešto više od 13 miliona.

Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica