Paprika, paradajz i kupus opet poskupeli na pijacama | Cene povrća

Paprika, paradajz i kupus opet poskupeli na pijacama | Cene povrća

Iako je sezona zimnica već u punom jeku, paradajz, paprika i kupus i dalje beleže rast cene.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu toplo i sunčano vreme uticalo je da ponuda i potražnja povrća budu dobri. Evidentiran je rast cena paradajza, kupusa, paprike ljute, praziluka. Niže su u odnosu na prethodni period bile cene blitve, brokoli, karfiola, krastavca kornišona, lubenice i spanaća.

U Leskovcu su protekle nedelje zabeleženi pad cena krastavca salatara, pasulja šarenog, patlidžana, rast cena paprike babure, kao i dalji rast cena karfiola, paškanata, pasulja beli tetovac. Takođe, beležimo pad cena krastavca salatara, pasulja šarenog, patlidžana, kao i dalji pad cene kupusa, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih.

Solidna je bila ponida voća i povrća na zelenoj pijaci u Čačku tokom treće sedmice septembra. Još uvek se može pazariti sveža mlada boranija po ceni od 250 do 300 din/kg. Za papriku je trebalo izdvojiti od 100 do 150 din/kg, dok je cena paradajza varirala od 90 do 100 din/kg.

Na pijačnim tezgama u Loznici je dominirala ponuda paprike, paradajza, crnog luka, krompira i šargarepe. Zabeležen je rast cena dinje, paprike ljute, kupusa, a pad cena blitve, boranije, krastavca salatara, krastavca kornišona, karfiola, tikvice i lubenice.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu evidentiran je rast cena paradajza, kupusa, paprike ljute, praziluka. Niže su u odnosu na prethodni period bile cene blitve, brokoli, karfiola, krastavca kornišona, lubenice, spanaća, tikvice i zelene salate.

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti