Nastavljen rast cene tikvice | Cene povrća

Nastavljen rast cene tikvice | Cene povrća

Na kvantaškim i zelenim pijacama širom Srbije uprkos nešto hladnijim jutrima poslednjih dana ponuda povrća bila je dosta dobra i raznovrsna. Evo i kako su se kretale cene.

Na  kvantašu u Beogradu obim prodaje bio je slabiji u odnosu na prethodni period. Nastavljen je rast cene tikvice. Skuplji su bili još brokoli, krastavac salatar, paprika babura, paprika ljuta, peršun lišćar, praziluk i paradajz. Niže su bile cene blitve, kelja, krastavca kornišona, kupusa, pasulja šarenog, pasulja belog i spanaća.

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu u pogledu povrća pad je zabeležen kod celera, luka bellog, luka crnog, paprike ostale, karfiola paprike ostale, patlidžana, peršuna korenaša, peršuna lišćara i praziluka. Skuplji je bio brokoli.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu došlo je do rasta cena krastavca salatara, krastavca kornišona, tikvice i paradajza. Jeftiniji je bio patlidžan.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu nastavljen je trend dobre ponude povrtarskih kultura. Poskupeli su kelj, krastavac kornišon, krastavac salatar, paprika (crvene, ljute i šilje) i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je pad cene patlidžana. Skuplji su bili krastavac salatar, krastavac kornišon, paradajz i tikvice.

Na zelenoj pijaci u Čačku prodajna cena krompira varirala je od 40 do 50, a kupusa od 20 do 25 din/kg. Paprika se mogla kupiti po ceni od 60 do 130 din/kg, dok je kod paradajza dominirao iznos od 100 din/ kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica