Novi kupci, stari kupci – na Sajmu svi merkaju CLAAS!

Novi kupci, stari kupci – na Sajmu svi merkaju CLAAS!

Tokom prvog dana Novosadskoj sajma, posetili smo štand kompanije ALMEX, jedinog ovlašćenog uvoznika mehanizacije čuvenog brenda CLAAS na domaćem tržištu. Sreli smo mnogobrojne poljoprivrednike koji, bilo da već imaju CLAAS mašine ili ne, merkaju najčešće traktore i kombajne ovog brenda za svoju sledeću kupovinu.

Novi kupci, stari kupci – SVI merkaju CLAAS

Bojan Živanović iz Banatskog Brestovca je višegodišnji korisnik CLAAS mehanizacije, a na Sajam je došao kako bi saznao sve informacije u vezi sa kombajnom Evion 450. Bojana zanimaju performanse ovog kombajna kao i uslovi kupovine, a dokaz da mu se dopalo svo što je čuo i taj što je već prvog dana Sajma sa ljudima iz ALMEX-a dogovorio kupovinu.

Inače, Bojan poseduje traktor CLAAS Arion 450 i vrlo je zadovoljan ovom mašinom, pa je upravo iz ovog razloga zainteresovan i za kupovinu kombajna, i to isključivo CLAAS-ov. ,,U mehanizaciju mora da se ulaže, mora da se investira, to je budućnost i to se vrati”, tvrdi Bojan.

Slična je situacija i kod Zorana Cvetkovića iz sela Ostrovo. On već ima traktor CLAAS Arion 450 kojim je prezadovoljan kako se pokazao u površinskim radovima i u oranju, pa je ovog puta posetio Sajam i štand Almex-a kako bi se raspitao i za nove modele.

Dragan Maršićev iz Novog Bečeja je već prvog dana Sajma tačno znao na čiji štand da se zaputi. Kao ponosni vlasnik brojnih CLAAS modela mehanizacije, Dragan je došao na štand Almex-a kako bi se raspitao za novitete i proverio šta je to što je novo od brenda CLAAS u ponudi.

Za brend CLAAS tvrdi da pruža vrhunski kvalitet. Kombajn Avero je, kako kaže Dragan, mali ali sa 30 jutara obrađene zemlje na dan malom proizvođaču kakav je on odlično završava posao.

Dejan Gvozdenov iz Vršca je takođe već prvog dana posetio štand Almex-a na Sajmu. Zanimaju ga traktori, a posebno Axion 800.

Almex Claas


Za CLAAS traktore do 120-130 KS zainteresovan je i Stefan Mutić iz Đurđina, koji je osim traktora došao da vidi i novu seriju Evion kombajna. On za sada ne poseduje nijednu CLAAS mašinu, ali već duže vreme sluša preporuke i nema dilemu – njegova sledeća mašina biće upravo iz asortimana ovog brenda.

Kako nam je objasnio, CLAAS mehanizacija je njegov favorit iz nekoliko razloga: dobra računica sa potrošnjom goriva, dostupnost rezervnih delova, i naravno kvalitet u svakom smislu.

Vladimir Mihaljević na svom imanju koristi CLAAS-ov kombajn Avero, a ovog puta je Sajam posetio kako bi ,,merkao” traktore istog proizvođača. Kako kaže, kombajnom je prezadovoljan, a za dosadašnjih 2000 sati rada nije bilo ozbiljnijih reklamacija. Osim pouzdanosti i kvaliteta, Vladimir ističe i udobnost, kao i enterijer uopšte.


Saša Marković iz Velike Plane zna da je CLAAS brend broj jedan po kvalitetu mehanizacije i zato uvek prioritet daje ovom proizvođaču. Ovog puta je došao da pogleda dva modela traktora Arion koji po svojim karakteristikama, kao višenamenski traktori najviše odgovaraju podneblju i vrsti posla koje obavlja njegovo domaćinstvo. Računica sa CLAAS-om je na kraju uvek jasna: manja potrošnja goriva i veći učinak u radu.

ALMEX spremno dočekuje goste Sajma

Kompanija ALMEX je kao i svake godine prisutna na Sajmu u Novom Sadu. Kako nam je objasnio Darko Jaćimović iz ove kompanije, na Sajmu predstavljaju najnoviju mehanizaciju, kao i najnoviju tehnologiju koju u ovoj oblasti imaju da ponude CLAAS, Gaspardo i Holmer. Konkretno, u slučaju CLAAS-a, pozornicu je zauzeo pre svega kombajn Evion, naslednik Tucana, za koga je Darko siguran da će se sjajno pokazati na našim njivama.


Uz široku ponudu poljoprivredne mehanizacije i stručni tim koji je na raspolaganju za sva pitanja i dileme, ALMEX spremno dočekuje sve posetioce Sajma koji su zainteresovani za poljoprivrednu mehanizaciju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica