Zabeležena prodaja MANDARINE na kvantašu

Zabeležena prodaja MANDARINE na kvantašu

Na kvantašu u Beogradu zabeležena prodaja mandarine po ceni od 200 din/kg.

mandarine na grani

Tokom protekle sedmice slabija je bila ponuda breskvi i nektarina, dok je bolja grožđa, smokvi i šljiva na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Rast cena je zabeležen kod borovnice, dok je pad evidentiran kod kajsije, šljive i smokve.

Slabija ponuda maline i kupine na pijačnim tezgama u Čačku uticali su da dominantna cena maline bude 800 din/kg, a kupine 500 din/kg. Ponuda breskve bila je, takođe, slaba a dominirao je iznos od 80 din/kg. Bolji je bio sortiment jabuke a cena je varirala od 70 do 80 din/kg, dok je za šljivu trebalo izdvojiti od 50 do 80 din/kg i to je najzastupljenija voćna kultura na pijaci.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu je protekle nedelje evidentirana prva ponuda mandarine ovogodišnjeg roda po ceni od 200 din/kg. Ponuda i groždja bila je obimnija a sortiment raznovrsniji u odnosu na prethodni period. Ponuda breskve i nektarine bila je dosta dobra, ali su cene visoke u odnosu ne prethodnu godinu. Solidna je bila ponuda jabuka, dok je ponuda krušaka i dalje slabija. Slaba je bila i ponuda jabuke mada je sortiment bio na zavidnom nivou.

Kvantašku pijacu u Leskovcu karakteriše rast cena krastvca salatara, kupusa i paradajza, i pad cene cvekle u odnosu na prethodni period. Reporteri STIPS iz Leskovca su protekle sedmice zabeležili rast cena paprike ljute i paradajza.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica