U Šapcu i Smederevu bila jeftinija telad | Cene stoke

U Šapcu i Smederevu bila jeftinija telad.

Cene teladi, tovne junadi i tovnih bikova

Na području Šapca telad SM rase do 160 kilograma prodavala su se po ceni od 550 din/kg. Kada se ponuda poredi sa prošlih sedam dana, vidno je pojeftinjenje cena.

Do pojeftinjenja je došlo i na području podunavskog regiona. Telad SM rase do 160 kilograma kupovana su po ceni od 420 din/kg. Otkup tovnih bikova SM rase preko 500 kilograma išao je po ceni od 240 din/kg.

Otkupne cene bikova bile su dugačije na području Beograda. Tokom prošle nedelje cena otkupnih bikova preko 500 kilograma uglavnom je iznosila 240 din/kg.

Na teritoriji Sremske Mitrovice otkupne cene tovne junadi od 350 do 480 kilograma bile su 200 din/kg.

Cene prasadi i tovnih svinja

U okviru prošlonedeljne ponude prasadi do 15 kilograma, na teritoriji Čakčka, cene su se kretale u nešto višim iznosima nego pre. Ova kategorija prodavana je p oceni od 230 din/kg, a prasad od 16 do 25 kilograma po ceni od 210 din/kg.

Na području Niša, slična situacija, cena prasadi od 16 do 25 kilograma bila je skuplja. Ponuda je bila prosečna, postignuta je cena od 210 din/kg.

U Zaječaru su se prodavale tovne svinje po skupljim cenama. Svinje od 80 do 120 kilograma postigle su cenu od 160 din/kg, za više od 120 kilograma cena se kretala oko 150 din/kg.

Cene jagnjadi i jaradi

U prošlih sedam dana pojeftinila su jagnjad u Vranju. Cene po kojima je išla prodaja imale su iznos od 280 din/kg.

Jarad su postigla cenu od 240 din/kg, što je u Vranju poskupljenje u poređenju sa prošlim periodom.

Stočna pijaca u Čačku u prošloj nedelji imala je ponudu jagnjadi po jeftinijim cenama. Postignuta je prosečna cena od 240 din/kg.

Cene kukuruza, pšenice i stočnog brašna

Došlo je do poskupljenja kukuruza prirodno osušenog, okrunjenog i upakovanog u džakove na 28 din/kg, prošle nedelje u Vranju. U istom mestu bile su jeftinije cene stočnog brašna, cene su se kretale oko 20 din/kg.

Čačak je imao suprotnu situaciju sa kukuruzom, bile su jeftinije cene, uobičajen iznos oko 25 din/kg.

U prošloj nedelji u Šapcu pšenica upakovana u džakove od 50 kilograma išla je po skupljim cenama, najčešće po iznosu od 26 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari