U Požarevcu na stočnoj pijaci raste cena prasadi | Cena žive stoke

U Požarevcu na stočnoj pijaci raste cena prasadi | Cena žive stoke

U protekloj nedelji zabeležene više cene prasadu na stočnoj pijaci u Požarevcu i niže otkupne cene šilježadi u Braničevskom regionu.

Cene krava za klanje, teladi i junadi

Pad otkupne cene krava za klanje SM rase evidentiran je u klanicama na području Šumadijskog regiona, po dominirajućem iznosu od 150 din/kg.

Otkupna cena tovne junadi, mase tela preko 480 kilograma bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području Južnobačkog regiona, po dominirajućem iznosu iznosu od 240 din/kg.

U klanicama na području Moravičkog regiona protekle je sedmice zabeležen otkup muške teladi simentalske rase mase tela do 160 kilograma, a dominirajuća cena iznela je 450 din/kg, dok su se ženska grla najčešće otkupljivala po ceni od 330 dinara za kilogram.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na stočnoj pijaci u Požarevcu je evidentiran rast prodajne cena prasadi mase tela do 15 kilograma. Postignut je iznos od 280 din/kg. Obim ponude bio je prosečan kao i prethodne sedmice.

Rast cene prasadi zabeležen je i na pijaci žive stoke u Novom Sadu, jer su se prodavali po ceni od 260 din/kg.

Za razliku od njih niža je bila prodajna cena tovnih svinja mase tela preko 120 kilograma, po dominirajućem iznosu od 140 din/kg.

Krmače za klanje bile su skuplje tokom protekle sedmice na stočnoj pijaci u Kragujevcu, jer je dominirajući iznos bio 130 din/kg.


Cene jagnjadi, jaradi i šilježadi

U klanicama na području Braničevskog regiona niža je bila otkupna cena šilježadi u odnosu na drugu sedmicu juna, pošto je dominirajuća cena iznosila 170 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Požarevcu, takođe je evidentiran pad iste kategorije ovaca, pošto su se najčešće mogla pazariti po ceni od 200 din/kg.

Prema izveštaju iz Čačka protekle je sedmice evidentiran pad cene jagnjadi na dominirajućih 230 din/kg, uz dobru ponudu i prosečnu prodaju grla.


Na pijaci žive stoke u Kragujevcu došlo je do pada dominirajućih cena jagnjadi i jaradi u sedmici za nama.

Za jagnjad je trebalo izdvojiti 220 din/kg, a za jarad 180 din/kg. Jagnjadi je u ponudi bilo stotinak grla, a jaradi petnaestak.


Cene žitarica i stočne hrane

Na gazdinstvima u okolini Kikinde protekle je sedmice zabeležen pad cene kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog, pošto je dominirajući iznos bio 26 din/kg.

U maloprodajnim objektima na području ovog grada došlo je do rasta cena suncokretove sačme na 55 din/kg i stočnog brašna na 33 din/kg.

Dominirajuća cena sojine sačme bila je niža u odnosu na prethodni period u maloprodajnim objektima na području Kragujevca. Iznosila je 110 din/kg.

Cena kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog bila je niža protekle sedmice na gazdinstvima u okolini Pančeva, jer je dominirajući iznos bio 26 din/kg.

Na pijaci u ovom gradu bila je niža cena pšenice. Zabeležen je dominirajući iznos od 25 din/kg.

Foto: Stočne pijace

KOMPLETAN IZVEŠTAJ SE NALAZI NA OVOM LINKU.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica