U ponudi mladi kupus i krompir iz uvoza | Cene povrća

U ponudi mladi kupus i krompir iz uvoza | Cene povrća

U ponudi mladi kupus i krompir iz uvoza.

Na Kalenić pijaci u Beogradu zabeležena je prva ponuda mladog kupusa i mladog krompira iz uvoza. Raskošnija ponuda zelene salate, mladog crnog luka i rotkvica. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili crni luk, zelena salata i spanać. Za razliku od njih poskupele su cene paprika babura.

Na pijačnim tezgama u Čačku u ponudi je bio mladi kupus iz uvoza po ceni od 150 din/kg. Bilo je još i paprike po ceni od 280 do 300 din/kg, paradajza po ceni od 180 din/kg, krastavca salatara po ceni od 250 din/kg i domaćeg spanaća po ceni od 150 din/kg.

Ove nedelje u Požarevcu zabeleženo je poskupljenje šarenog pasulja, belog luka, karfiola i kupusa.

Kvantaška pijaca u Nišu imala je u ponudi domaći mladi beli luk po ceni od 30 dinara za vezu. Skuplje su bile cene kupusa i praziluka, jeftinije cene krastavca i paradajza.

Zabeležena je prva ponuda mladog belog luka i zelja na prodajnim punktovima kvantaške pijace u Beogradu. Bolja ponuda pojedinih povrtarskih kultura uslovila je pad cena pa su jeftinije cene blitve, brokoli, kelja, kelja pupčara, krastavca salatara, krompira, praziluka, šampinjona i zelene salate. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod karfiola, belog luka, ljute paprike, rena i patlidžana.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležena ponuda mladog kupusa iz uvoza. Poskupele su cene krompira i belog luka. Niže su bile cene krastavca salatara, paškanata, praziluka i spanaća.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica