Telad skuplja na području Požarevca i Šapca | Cene stoke

Telad skuplja na području Požarevca i Šapca | Cene stoke

Telad SM rase poskupela na području Požarevca, Kragujevca, Šapca i Užica.

Cene teladi, tovne junadi, bikova i krava za klanje

U klanicama na području Šumadijskog regiona otkupna cena teladi SM rase do 160 kilograma bila je viša, dok je otkupna cena krava za klanje SM rase bila niža. Kod teladi je zabeležen iznos od 480 din/kg, a kod krava za klanje iznos 150 din/kg.

Zabeleženo skuplje cene otkupne teladi SM rase na području Šapca, uprkos dobroj ponudi. Za telad do 160 kilograma evidentiran iznos od 550 din/kg, a za tovnu junad preko 480 kilograma iznos od 245 din/kg.

Zabeleženo poskupljenje otkupne teladi SM rase i na teritoriji Braničevskog okruga i u klanicama na području Užica.

U klanicama na području Beograda zabeleženo pojeftinjenje otkupnih cena tovnih bikova preko 500 kilograma. Kod grla SM rase zabeležen je iznos od 240 din/kg, dok se otkup grla HF rase najčešće obavljao po ceni od 220 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na stočnoj pijaci u Somboru zabeleženo poskupljenje prasadi od 16 do 25 kilograma, obe kategorije tovnih svinja i krmača za klanje.

U klanicama južno-banatskog regiona zabeležen rast otkupne cene tovljenika od 80 do 120 kilograma na 140 din/ kg. Obim otkupa grla bio je prosečan. Pored njih klanice su otkupljivale prasad od 16 do 25 kilograma po ceni od 210 din/kg i krmače za klanje po ceni od 120 din/kg. Zabeležen mali broj otkupljenih grla.

U klanicama na području Šapca prethodne nedelje bile su jeftinije otkupne cene prasadi od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja od 80 do 120 kilograma. Zebeležen je iznos od 180 din/kg kod prasadi, a kod tovljenika iznos od 120 din/kg.


Cene jagnjadi i jaradi

U prvoj nedelji februara skuplja bila jagnjad i jarad na stočnoj pijaci u Užicu. Za jagnjag je trebalo izdvojiti 300 din/g, a za jarad 250 din/kg.

Evidentirane skuplje prodajne cene jagnjadi, ali i dobra ponuda i potražnja, na pijaci žive stoke u Čačku. Najčešće su se mogla pazariti po ceni od 260 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu jagnjad su se najčešće mogla pazariti po ceni od 240 din/kg.


Cene žitarice i stočne hrane

U maloprodajnim objektima na području Beograda zabeleženo je poskupljenje sojine sačme na 70 din/kg i suncokretove sačme na 46 din/kg. U silosima na području Beograda poskupela pšenica u rinfuzu. Zabeležen iznos od 25.94 din/kg.

Na pijaci u Loznici u protekloj nedelji evidentirano poskupljenje kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog upakovanog u džakove najčešće od 50 kilograma. Zabeležen iznos od 24 din/ kg. Na pijaci u ovom gradu bila je skuplja cena pšenice upakovane u džakove, zabeležen iznos od 25 din/kg.


Na gazdinstvima u okolini Šapca zabeleženo poskupljenje pšenice upakovane u džakove najčešće od 50 kg, na iznos od 24 din/kg. Na području ovog grada poskupeli su sojina sačma na 80 din/kg i suncokretova sačma na 45 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica