Sveže jagode na kvantaškoj pijaci u Beogradu | Cene voća

Sveže jagode na kvantaškoj pijaci u Beogradu | Cene voća

Prvu nedelju januara obeležila je slatka voćka – sveža jagoda pojavila se na beogradskom kvantašu! Pogledajte i ostalu ponudu i cene voća na pijacama Srbije.

Odlična ponuda i potražnja voća bila je na pijaci Kalenić protekle nedelje. Naročito je bila dobra ponuda i tražnja suvog i jezgrastog voća, jer je tradicija da se nadje na Božićnoj trpezi. Niže cene su zabeležene kod kruške Viljamovke, mušmule i suve šljive, dok su skuplji bili ananas, dunja, belo i crno grožđe ostalo, jagoda i orah.

Ponuda voća bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku. Jabuka se prodavala po ceni od 50 do 80 dinara. Banana se pazarila po ceni od 120 do 140 /kg, a orah 800 do 900 dinara za kilogram a leska cena se kretala se od 1.000 do 1.200 din/kg. U ponudi je bilo i crno grožđe po ceni od 200 din/kg dik je cena belog grožđa varirala od 200 do 250 din/kg.

Mogla se pazariti i sveža jagoda iz uvoza po ceni od 600 din/kg na kvantašu u Beogradu tokom prve sedmice januara. Jedino je ponuda jabuke i južnog voća bila na zadovoljavajućem nivou. Slaba prodaja kao i predhodne nedelje. Skuplji su bili dunja, grejpfrut, kivi, kruška ostala, suva šljiva a jeftinji grožđe i jabuka Zlatni delišes.

Na ostalim pijacama nije bilo značajnije promene cena.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica