Sve bolja ponuda jabuke i grožđa na pijacama

Sve bolja ponuda jabuke i grožđa na pijacama

Sve je bolja ponuda jabuka i grožđa na zelenim i kvantaškim pijacama u Srbiji.

grožđe u gajbi

Proteklu sedminu tržište voća na zelenoj pijaci Kalenić karakteriše znatno bolja ponuda, naročito jabuka i grožđa, što je uticalo na niže cene pojedinih sorti. Pored njih jeftiniji je bio ananas, zbog lošijeg kvalteta skuplja je u odnosu na prethodni period bila domaća sveža smokva.

Slaba do prosečna i nestabilna ponuda na pijačnim tezgama u Pančevu uslovila je rast cena banane, breskve, kruške, limuna, nektarine i pomorandže.

Iz sedmice u sedmicu beležimo bolju ponudu i sortiment jabuke, kruške i grožđa na kvantašu u Beogradu proizvedenih u Srbiji. Smanjen je obim ponude borovnice, a prodaja maline i kupine bila je sporadična. Promet voćnih vrsta bio je nešto bolji u odnosu na prethodni period. Skuplji su bili kupina i banana, a jeftniniji grožđe i pojedine sorte jabuke.

Prema izveštaju reportera iz Leskovca na kvantašu u ovom gradu zabeležen je pad cene grožđa. Skuplji su bili breskva i nektarina.

Dobar izbor i sortiment voća zabeležen je na kvantaškoj pijaci u Šapcu. Cene su se zadržale na prošlonedeljnom nivou. Ponuda voća na kvantašu u Kraljevu bila je sasvim zadovoljavajuća, a cene na prošlonedeljnom nivou.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica