Slabija ponuda voća zbog visokih temperatura | Cene voća

Slabija ponuda voća zbog visokih temperatura | Cene voća

Na zelenoj pijaci u Loznici dominirala je ponuda breskve, nektarine, kajsije i šljive, dok je slabija bila ponuda kupine.

U odnosu na prethodni period skuplji su bili kruška i kupina. Jeftiniji su bili lešnik i limun.

Raznovrsna je bila ponuda voća na tezgama zelene pijace u Čačku. Jabuka se mogla pazariti po ceni od 40 do 60 din/kg. Dominantna cena maline protekle sedmice iznosila je 600 din/kg, cena borovnice varirala je od 800 do 1.00 din/kg, dok je za kajsiju trebalo izdvojiti 200 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena pomorandže i šljive, dok su cene ostalih poljoprivrednih proizvoda mirovale.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu nije bilo značajnijih promena u pogledu ponude i cena voća u odnosu na prethodnu nedelju.

Ponuda maline, kupine, borovnice, grožđa i ribizle bila je dosta slaba tokom prve sedmice avgusta na kvantašu u Beogradu. Ponuda breskve i nektarine bila je skoro ista prošlonedeljnoj. Nastavljen je trend slabe ponude kajsije i kruške, dok je ponuda jabuke bila sporadična. Zabeležen je rast cena breskve, nektarine, ananasa, kupine i nara. Za razliku od njih jeftinije je bilo grožđe.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica