Skuplji ananas na pijačnim tezgama | Cene voća

Skuplji ananas na pijačnim tezgama | Cene voća

Skuplji ananas na pijačnim tezgama.

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda voća bila je slična prošlonedeljnoj. Na tezgama su najzastupljeniji bili južno voće i jabuke. Bolja ponuda jagode uslovila je pad cene. Skuplji su bili ananas, dunja i kivi.

Na pijačnim tezgama u Čačku uočena je dobra ponuda jabuka i južnog voća. Za jabuku je trebalo izdvojiti od 40 do 80 din/kg, za bananu od 110 do 120 din/kg, dok je cena pomorandže iznosila 100 din/kg. Prodaja oraha odvijala se po ceni od 700 do 900 din/kg, a lešnika od 800 do 1.000 din/kg.

Ove nedelje u Pančevu pijaca je bila dobro snabdevena voćem. Zabeležen je rast cena grožđa i limuna, pojeftinile su cene banana, pomorandži, suvih šljiva i pojedinih sorti jabuke.

Na kvantašu u Beogradu obim potražnje voća nije se značajnije menjao u odnosu na prethodni period. Malo je bila bolja ponuda kruške iz uvoza. Niže su bile cene ananasa i nara u proseku za dvadesetak dinara po kilogramu. Mogle su se pazariti jagode na kvantašu u Beogradu po dominantnoj ceni od 440 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu u prethodnih sedam dana zabeležen je rast cene ananasa i banane. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili mandarina, nar, pomorandža i jagoda.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica