Skuplje cene tovne junadi i tovnih bikova | Cene stoke

Skuplje cene tovne junadi i tovnih bikova | Cene stoke

Skuplje cene tovne junadi i tovnih bikova širom Srbije.

Cene tovne junadi, tovnih bikova, teladi i krava za klanje

Na području Pčinjskog regiona zabeležene više cene tovne junadi od 350 do 480 kilograma i tovnih bikova preko 500 kilograma u odnosu na prethodnu sedmicu. Zabeležene su cene tovne junadi od 240 din/kg, a kod bikova 230 din/kg.

Prošle nedelje na stočnoj pijaci u Užicu evidentirane niže cene teladi SM rase do 160 kilograma i veće cene tovnih bikova preko 500 kilograma SM rase. Kod teladi je zabeležen iznos od 440 din/ kg, kod tovnih bikova iznos od 230 din/kg.

U klanicama na području Zlatiborskog regiona uočena niža prodajna cena krava za klanje SM rase na 150 din/kg.

U klanicama na području Šumadijskog regiona evidentirane su niže cene tovne junadi preko 480 kilograma, za koje je cena iznosila 200 din/kg, i krava za klanje SM rase iznos od 150 din/kg.

Otkupna cena krava za klanje bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama u Pirotu. Zabeležen je iznos od 130 din/kg.

Cene prasadi i krmača za klanje

Na stočnoj pijaci u Sremskoj Mitrovici tokom treće sedmice januara prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 35 kilograma iznosile su 200 din/kg, a krmača za klanje 120 din/ kg.

U klanicama na području Sremskog regiona su zabeležene promene cena istih kategorija svinja.

U klanicama Južno-banatskog regiona bile su niže otkupne cene tovljenika od 80 do 120 kilograma na 140 din/ kg.

Otkupna cena prasadi od 16 do 25 kilograma pojeftinila je u klanicama na području Šumadijskog regiona. Zabeležen je iznos od 220 din/kg.

Cene jagnjadi, jaradi i ovaca

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu je evidentirano poskupljenje cene jaradi u odnosu na prethodni period. Cena iznosila je 190 din/kg.

Skuplje cene jaradi zabeležene su i na stočnoj pijaci u Nišu. Najčešće pazarna cena bila je 210 din/kg. Obim ponude bio je jako slab.

Otkupne cene jagnjadi i šilježadi bile su više protekle sedmice u klanicama na području Podunavskog regiona. Zabeležena je cena jagnjadi u iznosu od 230 din/ kg, kod šilježadi od 200 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Smederevu niže cene ovaca, uočena cena od 150 din/kg.

Cene kukuruza, pšenice i sojine i suncokretove sačme

Prošle nedelje je u Kragujevcu zabeleženo poskupljenje kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog, pšenice i stočnog brašna upakovanih u džakove na 22 din/kg. Skuplji su u odnosu na prethodni period i sojina sačma, po iznosu od 74 din/kg i suncokretova sačma, po iznosu od 43 din/ kg.

Maloprodajni objekti na području Kraljeva, takođe, su po višim cenama prodavali sojinu sačmu i suncokretovu sačmu. Cena sojine sačme dostigla je nivo od 90 din/kg, a kod suncokretove sačme 50 din/ kg.

Na pijaci u Pančevu je pšenica upakovana u džakove uočena po ceni od 21.5 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica