Sezona zimnica prolazi – kornišoni jeftiniji | Cene povrća

Na tezgama dobra ponuda povrća, prednjače jabuke, kuške, krompir i kupus.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu smanjen je bio obim ponude i prodaje povrtarskih kultura. Skuplji su bili boranija, krastavac salatar, paprika, čeri paradajz, dok je pad cena evidentiran kod blitve, kelja pupčara, mladog crnog luka, krastavca kornišona, kelja pupčara, rotkvice, šampinjona, zeleni i zelene salate.

Na kvantašu u Leskovcu jeftinije rotkvice. Niže su bile karfiola, krastavca salatara i krastavca kornišona, kupusa, paprika, paradajza, pasulja tetovca i tikvice.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu ponuda domaćeg povrća još uvek je zadovoljavajuća na pijačnim tezgama. Slabija ponuda paprika, krastavca i boranije uticala je na rast cena ovih proizvoda. Skuplji su pored njih bili još kelj pupčar i rotkvica. Niža cena je evidentirana kod krastavca kornišona i karfiola, jer sezona zimnice prolazi.

Na zelenoj pijaci u Čačku prodajna cena krompira kretala se od 40 do 50 din/kg, a kupusa od 20 do 25 din/kg. Za šampinjone je trebalo izdvojiti od 200 do 220 din/kg, dok se paprika prodavala u rasponu cena od 60 do 130 din/kg. Veoma slaba ponuda boranije uslovila je cenu od 250 din/kg. Za paradajz su kupci trebali da izdvoje 100 din/kg, šargarepu 60 din/kg, a za krastavac kornišon od 90 do 100 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari