Rekordne cene teladi u Šapcu | Cene stoke

Rekordne cene teladi u Šapcu | Cene stoke

Rekordne cene teladi u Šapcu.

Cene teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

U klanicama na području Šapca otkupna cena teladi SM rase, do 160 kilograma, dostigla je rekordnih 600 din/kg.

Cenovne promene su zabeležene i kod teladi SM rase do 160 kilograma na području Braničevskog regiona. Za telad je zabeležen iznos od 350 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Novom Sadu evidentirano je pojeftinjenje cene tovne junadi teških preko 480 kilograma. Najčešće su se mogli pazariti po ceni od 220 din/kg.

U klanicama na području Jablaničkog regiona  otkupna cena tovnih bikova preko 500 kilograma iznosila je 240 din/kg, dok je kod krava za klanje SM rase evidentiran iznos od 140 din/kg.

Cene prasadi i tovnih svinja

U klanicama na području Južnog Banata otkupne cene prasadi od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja od 80 do 120 kilograma bile su više u odnosu na prethodni period. Zabeležena cena prasadi iznosila je 220 din/kg, a tovnih svinja 150 din/kg.

Do pada otkupne cene prasadi od 16 do 25 kilograma došlo je protekle sedmice u klanicama na području Nišavskog regiona, pošto je dominirao iznos od 180 din/kg.

Ista kategorija prasadi bila je jeftinija i na stočnoj pijaci u Nišu.


Cene jagnjadi i dviski

Na stočnoj pijaci u Novom Sadu je evidentiran rast cene jagnjadi u odnosu na prethodni period, pošto je zabeležen iznos od 260 din/kg.

U klanicama na području šumadijskog regiona bile su viša otkupne cene jagnjadi i dviski tokom druge nedelje marta, cena jagnjadi je iznosila 250 din/kg, a dviski 150 din/kg.

Cene suncokretove i sojine sačme, kukuruza, lucerkinog sena i stočnog brašna

Rast lucerkinog sena u balama evidentitan je na gazdinstvima u Užicu, zabeležena je cena od 19 din/kg. U maloprodajnim objektima na području ovog grada je došlo do rasta cene sojine sačme na 80 din/kg i suncokretove sačme na 48 din/kg.


Na pijaci u Vranju poskupele su cene kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog upakovanog u džakove na 28 din/kg. Stočno brašno bilo je skuplje u odnosu na prethodni period, pošto je zabeležen iznos od 25 din/kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica