Po jeftinijim cenama kupovan krastavac salatar | Cene povrća

Po jeftinijim cenama kupovan krastavac salatar.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu ponuda povrća bila je slična prošlonedeljnoj. Skuplje su cene brokoli i karfiola, pojeftinjenje zabeleženo kod kelja, mladog kupusa, patlidžana i zelja.

Ove nedelje na zelenoj pijaci grada Leskovca viđene su promene cena krastavca salatara, u odnosu na prošli period je pojeftinio, i proizvoda koji su poskupeli: rotkvice, šargarepe, spanaća i zelene salate.

Na pijačnim tezgama u Loznici bila je uglavnom zadovoljavajuća ponuda povrća. U ovoj nedelji pojeftinili su paradajz, zelena salata, mladi kupus i krastavac salatar. Cene šargarepe, šampinjona i belog luka su poskupele.

Ove nedelje u Kragujevcu ponuda sezonskog povrća standardno dobra. Kupci su nalazili u ponudi mladi kupus po 150 din/kg, spanać po ceni od 100 do 120 din/kg, paprika po ceni od 280 do 300 din/kg i krastavce po cenama od 140 do 180 din/kg. Kupovina paradajza najčešće je išla po utvrđenoj ceni od 180 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu u prošloj nedelji bolja je bila i ponuda i tražnja  sezonskog povrća. Cene celera, karfiola, kelja pupčara, spanaća i kupusa skuplje su nego prošle nedelje. Brokoli se nudio po jeftinijim cenama, kada se uporedi sa prethodnim periodom.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležene su skuplje cene sledećih proizvoda: mladog kupusa, crnog luka, rotkvice, šargarepe i zelene salate. Pojeftinjenje u poslednjih nedelju dana zabeleženo je kod dva proizvoda: paradajza i krastavca salatara.

Izvor: STIPS

Komentari