Paprika skuplja u Beogradu i Šapcu | Cene povrća

Bogata ponuda raznovrsnog povrća na prodajnim punktovima kvantaških i zelenih pijaca u Srbiji obeležila je ovaj period.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu bogata je bila ponuda raznovrsnog povrća na prodajnim punktovima, ali je mali broj posetilaca uticao na slabu prodaju. U pogledu cena došlo je do rasta kod blitve, celera, krastavca salatara, paprike ostale, paprike šilje, paradajza, zelenog paradajza, patlidžana, rotkvice, spanaća, zelene salate i zelja. Za razliku od njih jeftiniji su bili šargarepa, praziluk, peršun lišćar, krastavac kornišon, brokoli i boranija.

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu u ponudi povrća dominirali su kupus, crni luk, paprika, krompir i zelen. Skuplji su bili celer, crni luk, beli luk, paprika ostala, žuti pasulj, patlidžan, peršun korenaš, praziluk i spanać. Pad cena zabeležen je kod krastavca salatara.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu ponuda povrća bila je dosta dobra. Glavni razlog je lepo i toplo vreme. Pad cena zabeležen je kod krastavca kornišona, dok su više bile cene dinje, kelja, krastavca salatara, paprike šilje, paprike ostale i paradajz.

Na zelenoj pijaci u Loznici nastavljen je trend bogate ponude povrtarskih kultura na pijačnim tezgama. Zabeležen je značajan rast cene tikvice, koja se mogla pazaritu za 150 do 200 din/kg. Skuplji su još bili paprika babura, paprika ostala i patlidžan. Za razliku od njih jeftiniji su bili beli luk, šarena boranija i ljuta paprika.

Izvor: STIPS

Komentari