Niže cene tikvica na pijacama | Cene povrća

Niže cene tikvica na pijacama | Cene povrća

Na zelenoj pijaci Kalenić sve je bolja ponuda povrća proizvedenog u Srbiji.

To je uticalo na pad cena boranije, brokoli, dinje, karfiola, mladog krompira i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu pojeftinile su cene krastvca salatara, mladog krompira, mladog kupusa i spanaća, a skuplji su blitva i šargarepa.

Ove nedelje u Čačku na tržištu povrća nije bilo promena cene, ponude i tražnje.

U Loznici je zabeležena niža cena blitve, celera, krastavca salatara, mladog crnog luka, ljute paprike, zelene salate i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili mladi kupus, peršun korenaš, paškanat, praziluk, spanać i rotkvica.

Na kvantašu u Beogradu bila je raznovrsna i bogata ponuda povrća na prodajnim punktovima. Pojavila se veća količina domaćeg krastavca salatara, brokoli, karfiola, mladog krompira, mladog kupusa i tikvica, što je uslovilo pad cena navedenih proizvoda. Prodaja je bila prosečna. Zabeležen je rast cena blitve, patlidžana, praziluka, šargarepe, cvekle i zeleni. Za razliku od njih jeftiniji su bili brokoli, dinja, krastavac salatar, mladi kupus, mladi krompir, paradajz, čeri paradajz, šampinjoni, tikvica, rotkvica i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu što se povrća tiče zabeležen je pad cene krastavca salatara, krompira mladog, kupusa mladog i spanaća.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica