Niže cene nektarina u Loznici i Kikindi | Cene voća

Niže cene nektarina u Loznici i Kikindi | Cene voća

Nastavljena je dobra ponuda breskve i nektarine, dok se ponuda kruške povećala, pa je došlo do pada cene na pijaci Skadarlija u Beogradu.

Bolja ponuda je i grožđa i šljive. Niža cena je zabeležena kod jabuke ajdared, dok su poskupeli kajsija i kupina.

Slaba do prosečna bila je ponuda voća na zelenoj pijaci u Kikindi tokom druge sedmice avgusta. Niže su bile cene grožđa, nektarine i kruške ostale. Za razliku od njih skuplji je bio grejpfrut.

Na zelenoj pijaci u Loznici je bila dobra ponuda voća. Evidentiran je pad cena banana, borovnica, breskve, grožđa, nektarina i šljiva. Skuplji je bio limun.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležena je obimnija ponuda grožđa, banane, grejpfruta i limuna. Došlo je do rasta cena breskve i nektarine, dok je jeftinija bili šljiva.

Slabija ponuda breskve i nektarine i sporadična prodaja kajsije karakteristika je kvantaške pijace u Beogradu tokom 32. sedmice. U ponudi je po prvi put grožđe sorte Kardinal iz uvoza. Prodaja proizvoda bila je na prošlonedeljnom nivou. Zabeležen je pad cena ananasa, crnog grožđa ostalog, maline, kruške ostale i jabuke ostale. Za razliku od njih skuplji su u odnosu na prethodni period bili breskva, nektarina, kupina i orah.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica