Nastavljen trend rasta cena otkupnih bikova | Cena žive stoke

Nastavljen trend rasta cena otkupnih bikova | Cena žive stoke

Ove nedelje je, kao i prethodne, evidentirana veća cena otkupnih bikova na prodajnim i otkupnim mestima.

Cene tovne junadi, krava za klanje i otkupnih bikova

U klanicama na području Pčinjskog regiona zabeležen je rast cena tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma i tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 din/kg, jer je dominantna cena tovne junadi iznosila 260 din/kg, a tovnih bikova 250 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu došlo je do rasta prodajne cene krava za klanje SM rase na 180 din/kg. Za razliku od njih niža je bila cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma jer je dominirao iznos od 470 din/kg.

U klanicama na području Raškog regiona vršen je otkup teladi, tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma i krava za klanje, a otkupne cene bile su na prošlonedeljnom nivou.

Cene prasadi i tovnih svinja

Pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je u sedmici za nama u klanicama na području Podunavskog regiona. Dominirao je iznos od 230 din/kg.

Najčešća prodajna cena prasadi tesne mase do 16 do 25 kilograma bila je niža protekle nedelje na stočnoj pijaci u Vranju pošto je iznosila 230 din/kg. Glavni
razlog je ponuda od skoro 200 grla, a prodaja je bila slaba.

U klanicama na području Braničevskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u odnosu na predhodni period. Dominirao je iznos od 150 din/kg.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Klaničari sa područja Braničevskog regiona po nižoj su otkupnoj ceni vršili otkup jagnjadi i šilježadi u odnosu na prehodni period. Dominantna cena jagnjadi iznosila je 250 din/kg, a šilježadi 170 din/kg.


Na stočnoj pijaci u Požarevcu evidentiran je pad cene šilježadi pošto su se najčešće mogla pazariti po ceni od 210 din/kg i ovaca gde je dominirao iznos od 120 din/kg.

Žitarice i stočna hrana

Kukuruz okrunjen, prirodno sušen, upakovan u džakove bio je jeftiniji, a lucerkino seno u balama skulje u odnosu na predhodni period na gazdinstvima u okolini Pančeva.

Dominantna cena kukuruza iznosila je 25.5 din/kg, a lucerkinog sena 20 din/kg.


U silosima na području ovog grada došlo je do pada dominantnih cena kukuruza okrunjen prirodno sušenog na 25.80 din/kg i pšenice na 20 din/kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica