Nastavlja se pad cene krastavca na kvantašu u Leskovcu | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu ponuda  je bila solidna, a prodaja slabija u odnosu na prethodni period. Slična situacija je i sa ostalim pijacama, dok su cene povrća varirale od mesta do mesta.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu nešto viša cena bila je kod karfiola, paprike ostale i šilje, patlidžana, praziluka, rotkvica i zeleni, dok je pad zabeležen kod blitve i cvekle.

Na kvantašu u Leskovcu nastavlja se dalji pad cena krastavca salatara, krastavca kornišona, i paradajza, kao i pad cene rotkvice. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, pasulj beli tetovac i pasulj beli gradištanac.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu u ponudi povrća nije bilo značajnijih promena u odnosu na prethodni period, a zabeležen je pad cena boranije, brokoli i kelja pupčara.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena krastavca salatara, patlidžana, kupusa, luka crnog, paprike šilje i tikvice. Skuplji su bili beli luk, pasulj (beli gradištanac, tetovac, šareni) i praziluk.

Na pijačnim tezgama u Loznici obim prodaje bio nešto slabiji u odnosu na prethodni period. Skuplji su bili brokoli, karfiol, krastavac salatar, patlidžan i peršun korena, a jeftiniji crni luk, praziluk, krompir, krastavac kornišon, celer.

Izvor: STIPS

Komentari