Mladi krompir prvi put u Leskovcu | Cene povrća

Mladi krompir prvi put u Leskovcu | Cene povrća

Na Kalenić pijaci u Beogradu ponuda povrća nije se znatno menjala u proteklim danima. Mladi krompir, tikvice i kelj pupčar bili su nešto jeftiniji, a poskupljenje je zabeleženo kod paradajza i kelja.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu bila je solidna ponuda povrća. Brokoli dve nedelje za redom postiže skuplje cene u odnosu na protekli period. Skuplji su i cvekla, kupus, paradajz, paškanat, šargarepa i spanać. Jeftinije su cene krastavca salatara, belog luka i tikvica.

Ove nedelje u Čačku prodaja paprika išla je po cenama od 280 do 300 din/kg, krastavca od 140 do 180 din/kg, za spanać su postignute cene od 100 do 120 din/kg, za šargarepu 60 din/kg, a za paradajz 180 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu u prošloj nedelji bila je raznovrsna ponuda mladog sezonskog i ostalog povrća. Poskupele su cene brokoli, cvekle, kupus, kelj, zelena salata i paprika. Pojeftinile su cene blitve, karfiola, krastavca salatara, mladog kupusa, šampinjona, tikvice i zelja.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu u ovoj sezoni prvi put se pojavio mladi krompir. Kada je reč o cenama, poskupele su cene crnog luka, brokoli, praziluka i paradajza, a nešto jeftinije cene bile su kod krastavca salatara i krompira.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica