Lubenice pojeftinile u Leskovcu i Beogradu | Cene povrća

Lubenice pojeftinile u Leskovcu i Beogradu | Cene povrća

Tropske vremenske prilike uticale su na slabiju ponudu povrća na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu.

Slabija je, takođe, bila i prodaja. Evidentiran je rast cena boranije, paprike babure, čeri paradajza, praziluka, zelene salate i zelja. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili lubenica i mladi crni luk.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu protekle je nedelje zabeležen pad cena cvekle, lubenice, paprike šilje i patlidžana, a rast cena karfiola, krompira, kupusa, luka crnog, paprike babure i ljute, paradajza i tikvice.

Karakteristika poslednje nedelje jula na zelenoj pijaci u Leskovcu je rast cena kupusa, paprike šilje i paradajza, dok je pad cena zabeležen kod lubenice i paškanata.

Solidno su uprkos visokoj dnevnoj temeraturi bile snabdevene tezge zelene pijace u Požarevcu. Prodaja poljoprivrednih proizvoda bila je prosečna. Rast cena u odnosu na prethodni period zabeležen je kod celera, karfiola, krastavca salatara, kupusa, crnog luka, patlidžana i tikvice. Zabeležen je pad cena belog luka, paprike i pasulja šarenog.

Na pijačnim tezgama u Loznici zabeležene su jeftinije cene dinje, krastavca salatara, lubenica, paradajza i šargarepa.

Na kvantaškoj pijsci u Nišu u odnosu na prethodni period bili  jeftiniji kupus, lubenica i paradajz. Poskupeli su cvekla, krastavac salatar, krompir, paprika ostala, paprika ljuta i tikvice.

Obim ponude povrtarskih kultura nije se bitnije menjao na prodajnim punktovima kvantaške pijace u Beogradu, a prodaja je bila nešto bolja u odnosu na prethodni period. Što se cena tiče, evidentiran je rast kod brokoli, dinje, karfiola, krastavca salatara, crnog luka, šargarepe i zelene salate. Niže su bile cene blitve, cvekle, mladog crnog luka, praziluka, čeri paradajza, tikvice i zelja.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica