Krastavac salatar po prvi put na tezgama | Cene povrća

Krastavac salatar po prvi put na tezgama | Cene povrća

Lepše vreme uticalo je na bolju ponudu i potražnju povrća na zelenim i kvantaškim pijacama. Došlo je do pada cena patlidžana i mladog kupusa i rasta cena krastavca salatara.

 

Solidna ponuda povrća zabeležena je u periodu na zelenoj pijaci u Pančevu. Došlo je do rasta dominantnih cena blitve, karfiola, kupusa, paprike šilje, belog pasulja, šampinjona, rotkvice i tikvice. Pad cena evidentiran je kod krastavca salatara, peršuna korenaša i šargarepe.

Prosečna ponuda poljoprivrednih proizvoda notirana je na zelenoj pijaci u Vranju. Prodaja je bila na prošlonedeljnom nivou. Došlo je do pada cena patlidžana i mladog kupusa i rasta cena krastavca salatara.

Ponuda povrtarskih kultura bila je srazmerna prodaji tokom protekle sedmice na kvantašu u Beograd. Obim ponude mladog kupusa, mladog crnog luka, mladog belog luka, zelja, spanaca i zelene salate raste iz sedmice u sedmicu. Reorter  je registrovao pad cena karfiola, krastavca salatara, mladog belog luka, paprike babure, paprike ljute, patlidžana i rotkvice. Za razliku od njih više su bile cene blitve, boranije, celera, belog luka, paprike šilje, paradajza, peršuna lišćara i spanaća.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu se po prvi put ove sezoe pojavio krastavac salatar proizveden u zatvorenom prostoru u okolini ovog grada po ceni od 150 din/ kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica